הלכות נר לעילוי נשמות

  • ג' חשון התשע"ה

שאלה

כבוד הרב, מספר שאלות בעניין עילוי נשמה של צדיק/קרוב משפחה.

1)האם יש איזשהי הערכת זמן שהנר חייב לדלוק מרגע הדלקתו, ואם דלק פחות מאותו זמן הנר לא נחשב שפעל כראוי ?

2)בהדלקת הנר ראוי לקרוא פרקי תהילים או פסוקים לעילוי הנשמה, האם יש הייתר שבמידה ואנחנו מספר אנשים שרוצים להדליק נר לעילוי נשמה של צדיק, שכל אחד ידליק מטעמו ? או שבמידה ואנחנו מתגוררים באותו בית אז נהוג להדליק נר אחד בלבד.. (?)

(3)ניקח דוגמא סתם מהראש, נגיד ידוע שבתאריך 3.3 זהו תאריך פטירתו של פלוני בן פלוני, מתי הם זמני הדלקת הנר הראויים ? באילו שעות? תודה ושבוע טוב כבוד הרב *מעוניין אם אפשר שהתשובה תגיע לי למייל בנוסף.

תשובה

שלום וברכה

1. אין זמן כזה. אולם כל המרבה הרי זה משובח

2. ראוי שכל אחד ידליק נר. אין צורך לקרוא פרקי תהילים באותו זמן. אם כי זה מסייע מאוד להתפלל באותו זמן.

3. זמני הפטירה הם אך ורק לפי הלוח העברי.

ראוי להדליק בתחילת הלילה נר שיבער כל 24 שעות של יום הפטירה.