כשרות פירות טחונים במוצרים

  • ג' חשון התשע"ה

שאלה

לפני כמה זמן קניתי חבילת פטל ופירות אדומים קפואים. רק אחרי שהגענו הביתה שמתי לב שמיתחת לחותמת הבד"ץ כתוב באותיות מיקרוסקופיות "מאושר לטחינה בלבד". מה זאת אומרת? מה יש בזה תולעים, תבטל אותם בששים ותאכל? איך אפשר לתת לדבר הזה כשרות? ואיך אפשר להאכיל אנשים תולעים בלי שהם מודעים? והוא הדין לכל ה"פרילי" למיניהם, המשגיחים באמת בודקים את כל הטונות של הפירות אחד אחד?

תשובה

שלום וברכה

כל מה שיש כשרות בד"ץ כפרילי וכדו' אין בהם תולעים כלל באמצעים שונים כשטיפה חזקה וכדו'.

לא ראיתי מעולם "מאושר לטחינה בלבד" ואינני יודע מה זה ומדוע. אם כי מסתבר שמדובר אכן בחשש לתועלים שאכן אין לאוכל ללא טחינה.