תפילה וברכות

האם צריך לברך שוב על מזוזות שנמסרו לבדיקה?

  • ה' חשון התשע"ה

שאלה

שלום,

היום לקחנו 4 מזוזות לבדיקה. הרב המליץ להחליף בין מזוזות חדר ההורים למזוזת המרפסת שנמצאה יותר מהודרת, האם יש לברך על ההחלפה?

ובכלל כל המזוזות חזרו באותו יום שנלקחו לבדיקה. האם לברך עליהן? אבקש את דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל בעניין

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל, מזוזות שנמסרו לבדיקה, אף על פי שנמצאו כשרות, יש לברך עליהן כשקובעים אותן בשנית, אלא שצריך לברך רק על מזוזה אחת, ולכוון לפטור בזה את שאר המזוזות, וצריך להיזהר לא להפסיק ביניהן בשיחה בטלה או בדברים אחרים.

מקורות: כן כתב בספרו שו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן פ). אמנם בספר לקט שאלות המצויות חלק ה' (עמוד כט) כתב בשם הגרי"ש אלישיב והגר"ש וואזנר זצ"ל, שאם הוריד את המזוזות לבדיקה, ומחזירן בו ביום, אין לו לברך בשנית, אבל אם עבר עליהן הלילה ומחזירן רק למחר, יש לברך עליהן. וכן פסק בשו"ת נחלת פינחס חלק א' (סימן א אות קט). ודעת הגר"נ קרליץ שליט"א (לקט שאלות המצויות שם) שאפילו אם חוזר לקבוע את המזוזה אחרי כמה שעות, יש לברך, כיוון שיש כאן היסח הדעת.

ומש"כ שיש לברך רק על מזוזה אחת וכו' - ראי https://www.hidabroot.org/question/32456

בברכה,

הלל מאירס