שאל את הרב - כללי

קושי בפרנסה

  • ה' חשון התשע"ה

שאלה

למה דווקה לחרדים- שהם שומרי תו"מצ יש כ"כ הרבה קשיים בפרנסה והם צריכים לרוץ כל היום מגמ"ח לגמ"ח, ולחיות מהיד לפה בלחץ לא נורמלי. נכון שהשכר שמור להם לעולם הבא, אבל הקב"ה לא יכל לעשות שתהיה להם טיפה יותר רווחה בלי קשר לשכר בעוה"ב ובלי לפגוע בשכר השמור להם? הם הרי בני תורה- להם מגיע לחיות ברווח ולא בצמצום, לפחות ברמה מינימלית של שפע אוכל, ביגוד, ולא בחישוב של כל שקל...

תשובה

לכבוד השואלת,

זוהי שאלה חזקה, וגם לי קשה לראות את המצב הנוכחי.

לא נוכל לדעת חשבונות שמים, אבל זה נוכל לדעת בבירור:

1) שהקב"ה מוביל אותנו למקום הכי טוב בשבילינו, ואע"פ שלא נדע בדיוק האיך;

2) שכל מה שביכולת האדם לעשות השתדלות בפועל בכדי שיוכל להגביר את אפשריות פרנסתו הגשמי באופן המותר, ראוי שיעשה, ולא ישאר מרצונו  במצב הלחצני והמצומצם.

בברכה,

רב נחום