חברה והשקפה

האם עם ישראל היה כבר במצב של תיקון?

  • ט' חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב בסדנא של הרב זמיר כהן אשר שודרה בערוץ 97. הסדנה בשם "התמודדות עם פחדים וכעסים- חלק ב' ". נאמר שם כי היה שווה לד' להעלות את כול עם ישראל לדרגת נביא במעמד הר סיני. הגוף היה זך. השאלה שלי היא האם אין המצב מקנה תיקון לחטא האדם הראשון? בברכה גל

תשובה

שלום וברכה

צדקת בדבריך בעצם הגענו אז למצב של אדם הראשון שלפני החטא וכדברי הגמרא במס' עבודה שהיינו אמורים לחיו לנצח ופסקה הזוהמה של הנחש. אולם גם אדם הראשון לפני החטא לא היה מושלם לחלוטין היה עליו לעמוד בניסיון עץ הדעת כדי לזכות לחיי עולם הבא וכן עם ישראל עברו את ניסיון חטא העגל ואילו היו מצליחים לעמוד בזה, אכן כבר היינו מגייעם לתיקון השלם כפי שהיה אמור להיות לאחר עמידת אדם הראשון בחטא עץ הדעת. אולם מאחר ועם ישראל לא הצליח לעמוד בניסיון העגל, הכל נפל אחורנית ועד היום אנו ממשיכים לעמול לתקן את העולם במלכות שד-י.