שאל את הרב - כללי

כיצד לענות לאדם שטוען כנגד אברהם אבינו שהוא אינו יכול להוות דמות של אב אם הוא מסוגל לחשוב על רציחת בנו, אפילו בצו הקדוש ברוך הוא. או כשמגרש את

  • ט"ז חשון התשע"ה

שאלה

אני מעוניינת לדעת כיצד לענות לאדם שטוען כנגד אברהם אבינו שהוא אינו יכול להוות דמות של אב אם הוא מסוגל לחשוב על רציחת בנו, אפילו בצו הקדוש ברוך הוא. או כשמגרש את הגר וישמעאל וללא נקיפות מצפון ומשלח אותם למדבר הצחיח. תודה

תשובה

שלום וברכה

אדם שאין לו קצת ידע מוקדם במהות תכלית החיים ובמהות המטרה בחיי העולם  ואל מבין כלל מה זה בורא עולם ומה זה יצור אנוש לעומתו, אכן לא יוכל להבין כלום.

במחשבתו רואה השואל את הבורא כחבר שלו או מקסימום כמושל שלו בעל שכל כשל השואל או  אף חכם מעט יותר אבל לא יותר וברור לשואל שהוא לא היה הולך אחרי קפריזות של חבירות ולא של המושל. אולם האדם המכיר במעט את מקומו מול הבורא ומבין שכל כולו אפס ותוהו מול מציאות הבורא ואף מבין שאין כל תכלית אחרת בעולם מלבד קיום מצוות הבורא וכל מטרת הבריאה היא כדי להגיע לעולם הבא בשלימות, אין לו כלל צל של שאלה בעניין הדבר ברור לו כשמש ובטוחני שלך די בדברים אלו ושואל  פלוני לעולם לא יבן את זה עד שילמד מעט את הדברים הפשוטים של מציאות הוברא ומהות הבורא ומהות החיים.