חברה והשקפה

האם ההצקות הם גזירת שמיים?

  • ט"ז חשון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, קראתי לא פעם שאם אדם מצר לך, יש להאמין שהיסורים נשלחים מאלוקים והאדם הוא רק בגדר "מקל". השאלה שלי, היא האם זה פוטר את האדם מהעונש? גיסתי מצרה לי כבר מספר שנים, האם עליי לקבל את היסורים באהבה ולקבוע בלב שהם מאת ה'? או שיש לי הזכות למחות ולשמור על כבודי? תבורכו על מסירות הנפש.

תשובה

שלום וברכה

אין קשר בין שני הדברים. מצד אחד הסבל שלך הוא בגזירת שמיים ולכן יש לקבל את הייסורים באהבה גמורה וללא כל הירהור על בורא עולם אולם מצד שני הבחירה של הגיסה להציק לך ללא כל סיבה מטעמה  היא כתוצאה מהבחירה החופשית שלה ואין לזה קשר לגזירת השמיים ועל כן היא תיענש במרומים על בחירתה הרעה להציק לך ללא כל סיבה.

בהצלחה,