נשים

האם חובה להוריד את הטבעות לפני נטילת ידיים?

  • י"ז חשון התשע"ה

שאלה

לפני כשלושה שבועות איבדתי שתי טבעות, ובהן טבעת הנישואין שלי, לאחר ששכחתי אותן בפינת נטילת הידיים שבבית הכנסת השכונתי. לשמחתי, בזכות מצוות השבת אבידה ובעזרת תיווך של קבוצת הוואטסאפ השכונתי, זכיתי לקבל אותן בחזרה, אך ברור לי שלא ירחק היום עד שאאבד אותן שוב בנסיבות דומות. שמעתי מחברותיי שאישה פטורה מלהסיר את טבעותיה לצורך נטילת ידיים אם היא אינה נוהגת להסירן בזמן לישת העיסה. האם נכון הדבר? האם ישנה "פרצה" נוספת בהלכה שתאפשר לי להשאיר את טבעותיי בזמן נטילת ידיים? אשמח לקבל את התייחסותכם המהירה.

תשובה

שלום רב,

אכן אישה שרגילה להסיר את הטבעות מעל ידיה כשהיא לשה בצק וכדומה, יש לה להסיר אותן מעליה כשהיא נוטלת ידיים, ואפילו אם הן לא מהודקות על האצבעות. אבל אם את היא לא מסירה את הטבעות מעל ידיה כשהיא לשה בצק וכדומה, מותר לה ליטול ידיים איתן, ואינן נחשבות לחציצה, אפילו אם הן מהודקות.

מקורות: יעויין שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים (סימן קסא סעיף ג), משנה ברורה שם, וקצור שלחן ערוך ילקוט יוסף (שם סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס