שאל את הרב - כללי

כשרות מוצרים של חברת מאמא מרי

  • י"ז חשון התשע"ה

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב, ברצוני לרכוש מחברה הידועה בשמה "מאמא מרי" פטל אדום ושחור ואוכמניות. על האריזה כתוב שיש לזה כשרות של הרבנות של קריית ים ולא רשום כשרות מהרבנות הראשית לישראל. האם זה מספיק?והאם במצב כזה מבצעים מעשר לפרי כמו כן האם יש חשש מתולעים כמו שיש בפריטוזליה ואז צריך לקנות בכשרות גבוהה יותר?

תשובה

שלום וברכה

יש בזה חששות של תולעים, אולם את טוחנת את הפירות ומשתמשת בהם מרוסק, אין חשש.

עניין הכשרות כשלעצמו אינו ברור ויש לפנות למחלקת הכשרות של הרבנות הראשית לבירור מדוע אין על כך כשרות של הרבנות הראשית ככל מוצר מיובא.