חברה והשקפה

השתדלות לפרנסה

  • י"ח חשון התשע"ה

שאלה

האם זה נכון שכמה שיותר מאמינים כך צריך לעשות פחות השתדלות בפרנסה? השתדלות בפרנסה סותרת ביטחון בה'? האם אם יש ביטחון חזק בה' ,צריכים לעשות מינימום השתדלות בפרנסה, ולהיפך אם משקיעים מידי הרבה מאמצים לפרנסת הבית זה אומר שאין מספיק ביטחון בה'?

תשובה

שלום וברכה

הדרך הממוצעת הנכונה והראויה היא, להשתדל בצורה סבירה דהיינו השתדלות לפרנסה שיכולה להביא את ההכנסה הנדדרשת לכלכלת המשפחה ואך ורק בדברים המותרים על פי ההלכה וזוהי הדרך הנכונה לרוב בני האדם.

רק מי שהוא בדרגה גבוהה מאוד של אמונה לא צריך להשתדל יותר מידי ודי לו  בהשתדלות מועטה על פי עניינו ויש כאלו שאינם צריכים לעשות כלום מלבד תפילה לפרנסה.

בהצלחה,