תפילה וברכות

האם מותר לנסוע לחוץ לארץ כשלא יתאפשר להתפלל במנין

  • י"ח חשון התשע"ה

שאלה

אני רוצה לנסוע לחו"ל למטרת התאווררות מחיי היום יום ולא יהיה לי שם מנין האם אסור לי לנסוע או שיש מקום להקל כי זה ממש נותן לי רפואה לגוף ולנפש תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אם ממש אין לך כל מקום אחר מלבד לנסוע למקום שאין בו מניין, אין איסור. אבל יש מספיק מקומות לטוס וליהנות במקומות שיש מניין ועל כן יש להעדיף לטוס למקומות שיש בהם מניין.