האם יש מצווה לכבד אחות גדולה?

  • י"ח חשון התשע"ה

שאלה

רציתי לשאול האם יש מצווה לכבד את האחות הגדולה שאיננה בכורה? כי שמעתי שהחיוב הוא רק כלפי האח הבכור. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש בזה מחלוקת בין הפוסקים, ולהלכה נוקטים שיש מצווה לכבד את האחות הגדולה גם כשהיא איננה הבכורה.

מקורות: יעויין פתחי תשובה יורה דעה (סימן רמ ס"ק יט) שהביא מהשבות יעקב שסובר שהחיוב הוא רק לכבד את אחיו הבכור. אולם הברכי יוסף (שם ס"ק יז) נקט להלכה שיש חיוב לכבד את אחותו הגדולה הגם שהיא לא הבכורה. וכך פוסק הגר"ע יוסף זצ"ל בספרו הליכות עולם חלק ח' (עמוד קסא).

בברכה,

הלל מאירס