ניפוי קמחים (לא מחיטה)

  • כ' חשון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת לגבי ניפוי קמחים שלא עשויים מחיטה. הבת שלי חולה במחלת הצליאק שהיא רגישות לגלוטן. מה שאומר שהיא לא יכולה לאכול חיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל אלא אם מוציאים משיבולת השועל את העמילנים. היום יש המון תחליפים ברוך השם לקמחים האלה ואני מדברת על כל מיני סוגים לדוגמת: קמח אורז, קמח תפו"א, קמח תירס, קמח טפיוקה, תערובות קמחים למינהם שמורכבות מכל מיני קמחים לדוגמת "קמח קונדיטור" שאלתי היא- האם צריך לנפות את הקמחים האלה בנפת משי מטעמי כשרות? אציין שאני מקפידה בבית על כללי כשרות כהלה וקמח רגיל אני מנפה בנפת משי. תודה מראש ושבת שלום, איילה, אמא של הודיה הצליאקית..

תשובה

שלום וברכה

אברך לבריאות איתנה להודיה בת איילת.

כל הקמחים האלו ראוי להעביר בנפה של צפיפות 40 מש, אם לאחר מכן לא נריאם חרקים שנתקעו בנפה הקמת מותר לאכילה ללא חשש.