שמעון הצדיק

  • כ"ג חשון התשע"ה

שאלה

אני נולדתי בכ"ט בתשרי תאריך הסתלקותו של השמעון הצדיק משיירי הכנסת הגדולה האם מותר לי לדעת מה זה אומר אליו אולי זה יחזק אותי בתורה תודה

תשובה

שלום וברכה

שמעון הצדיק היה משיירי כנסת הגדולה גדול ישראל בדורו והיה כהן גדול והיה שלם מאוד. אמרו ז"ל בפרק טרף בקלפי (יומא לט ע"א) שארבעים שנה ששמש נעשו נסים גדולים בעבודת בית המקדש. גורל היה עולה בימין, ולשון של זהורית מלבין, ונר מערבי דולק, ואש של מערכה מתגבר, וברכה נשתלחה בעומר, וכל כהן שמגיעו כזית יש אוכל ונשבע ויש אוכל ומותיר. אמרו ז"ל בפ' בא לו (שם סט ע"א) שהיה בימי אלכסנדרוס מוקדון ובזכותו נצלו מיד הכותיים.

ואמרו שהיה משיירי כנסת הגדולה, כלומר בסוף בית דינו של עזרא, והיה רגיל להזהיר את העם ולעורר לבבם בקיום התורה ומצותיה.
והנה דבריו במשנה מסכת אבות פרק א
משנה ב
[ב] שמעון הצדיק היה משירי כנסת הגדולה הוא היה אומר על שלשה דברים העולם עומד על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים: וכדברי המפרשים שמבארים את דברין שכל מטרת העולם הוא רק למען לימוד התורה,  מי שנולד בתאריך זה ישלו את הכוח להתחזק מאוד בתרוה ועבודה ולקבל מרוחו של הקדוש האלוקי שמעון הצדיק. אצעי שתעלה על קברו מפעם לפעם ותתפלל שתזכה ללכת בדרכי ה' כרצונך הטוב ולהידבק בקדושת הצדיק הקבור שם.

בברכה להתעלות בתורה ויראת שמיים,