שאל את הרב - כללי

מה מברכים על ענבים

  • כ"ה חשון התשע"ה

שאלה

מהי הברכה על ענבים?

תשובה

שלום וברכה

ענבים גדלים על עץ שחי שנים רבות וברכתם בורא פרי העץ. אם הענבים עדיין לא בשלים מברך עליהם בורא פרי האדמה.

ברכה האחרונה על הענבים הבשלים היא ברכת מעין שלוש ואם אינם בשלים מברכים בורא נפשות.

נחלקו הפוסקים אם  מברכים ברכה אחרונה רק על שיעור כזית או שאף האוכל ענב אחד יכול לברך ברכה אחורנה מאחר והוא פרי שלם. להלכה אין לברך ברכה אחרונה עד שיאכל כזית ועל כן יש להימנע לכתחילה מלאכול ענב אחד אלא יאכל כזית ענבים או חצאי ענבים פחות מכזית.