נשים

ניאוף

  • כ"ו חשון התשע"ה

שאלה

מה נחשב ניאוף? אם גבר נשוי מדבר עם נשים בשחוק וקלות ראש זה נחשב לו ניאוף? או שרק אם הדבר מפריע לאשתו זה ייחשב ניאוף? אם אני בחורה רווקה ושוחחתי עם גבר נשוי וניסיתי לפתות אותו והכשלתי אותו (בלי נגיעה. הדבר היה דרך האינטרנט) מה התשובה שעליי לעשות כדי לתקן? תודה

תשובה

שלום וברכה

ישנם כמה וכמה דרגות באיסור ניאף. כמובן שניאוף ממש זה ניאוף ממש במעשה, אולם גם דיבור עם גבר ובפרט עם גבר נשוי, אסור בהחלט משום אביזרייהו דעריות, על כן אם פיתית אדם לחטוא איתך בכל צורה שהיא יש לשוב בתשובה על כך ולבקש מבורא עולם שיסלח לך כי היית שוגגת ולא ידעת את חומרת האיסור בזמנו ובוודאי אין לי ספק שכים את לא קשורה כלל לאיסורים אלו ובכך תזכי לכפרת עוון.