הגעלות כלי הפיירקס

  • כ"ז חשון התשע"ה

שאלה

יש לי סירים מפיירקס שאני מאוד אוהבת. זה יותר מ 10 שנים שאנחנו שומרים על כשרות ומאז לא השתמשתי בהם. רציתי להחליפן ולקנות בדיוק אותם חדשים, אך לצערי לא מייצרים אותם יותר. האם יש אפשרות לעשות אותם כשרים?

תשובה

שלום וברכה

לבני ספרד די בניקיון יסודי בעלמא וכמבואר בילקוט יוסף קצוש"ע יורה דעה סימן פט - דין אכילת גבינה אחר בשר

עב. כלי פיירקס ודורלקס שמבשלים בהם על האש, ובישלו בהם בשר, מותר לבשל בהם אחר כך מאכלי חלב, לפי מנהג הספרדים, וכדעת מרן השלחן ערוך. שגם כלים אלה אינם בולעים ואינם פולטים כלל. ובלבד שיזהרו תמיד להדיח ולשפשף הכלים היטב בין בשר לחלב, ואין לחוש לשכחה.