חברה והשקפה

רצח בבית כנסת ?

  • כ"ז חשון התשע"ה

שאלה

שלום לך כבוד הרב תודה רבה על אישור החברות .. שמי אסנת ואני אדם מאוד מאוד מאמין . אך הייתי רוצה לשאול שאלה שמטרידה אותי .. איך אבא שבשמיים נתן שיקרה כך ? רצח במשכן שלו .. לילדים שקמו להודות לו .. זה דבר שחורה לי מאוד . אלה אחים שלי .. אשמח מאוד אם תפנה כמה דק מזמנך החשוב .. סליחה על ההפרעה כבוד הרב !

תשובה

שלום וברכה

אינני יודע מה נעשה בשמיים, אוכל לכתוב מעט על פי מה שאמרו צדיקי הדור.

כאשר הקב"ה חפץ מצד אחד לעורר את עם ישראל בתשובה ולתקן את מעשיהם, הוא בוחר כמה אנשים כשרים וצדיקים שממילא היו אמורים להסתלק לעולמם כי כבר מועד פטרתם מהעולם ומקבצם לפונדק אחד והם נהרגים על קדושת ה' וממילא ]טירתם היא באופן מאוד נעלה וקדוש ועוד כאשר הם מתחברים לבוראם בתפילה ובתחנונים ונשמתם יוצאת באחד תוך קידוש ה', הרי שמתנה טבוה ועצומה נתן להם ה' במקום להיפטר מהעולם כאחד האדם, הם נפטרו תוך קידוש ה' וזכו לעורר את העם התשובה וכל התתושבה של עם ישראל נזקף לזכותם ומעלתם גדולה עד שמי מרום.

 ה' הטוב יחוס על עמו ישראל ויתן לכולנו חיים ארוכים ומאושרים לעשות רצון קונינו מתוך שמחה ונחת ושלום.

בהצלחה,

בנימין שמואאלי