חברה והשקפה

תכלית האדם הראשון

  • כ"ז חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב, תמיד כשמדברים על תכלית האדם בעוה"ז נקודת היחס לשאלה היא מצבנו היום. וכך יוצא שתכליתו היא לצאת ממקורו על העוה"ז כאשר הוא חסר כלים ולא מתוקן ולעבור תהליך של תיקון על ידי עבודת ה' עד שחוזר אל מקורו ביום מותו. השאלה שלי היא מה תכליתו של האדם מלכתחילה, כלומר של האדם הראשון. מה הייתה תכליתו? הרי הוא נברא לעולם מושלם ללא רוע וללא מוות אז לצורך מה מלכתחילה ברא ה' את האדם?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

גם האדם הראשון נברא על מנת לתקן. ולכן קיבל את נסיון "עץ הדעת".
גם ללא "עץ הדעת", נברא האדם הראשון כדי להתקדם ברוחניותו על ידי עסק התורה.
לאחר שהאדם הראשון היה זוכה לכך, הוא היה עולה לגן עדן גבוה יותר.

אלא שבגלל החטא, ירד העולם ממדרגתו, והתיקון כיום הוא פיזי יותר, וגם עסק התורה הוא מוגבל יותר - עד הגאולה.
ראה עוד לגבי האדם הראשון:

בברכה,
דניאל בלס