האם מותר לשבת במקומו הקבוע של אחיו הגדול?

  • כ"ט חשון התשע"ה

שאלה

שלום, שאלה נגיד כרגע אני נמצע בבית כנסת בתפילה יושב במקום שלי שמולי אין סטנדר (ששמים עליו את הסידורים כדי שיהיה נוח) ולידי יושבים אבא שלי ואח שלי הגדול ולהם מולם יש סטנדר אז השאלה היא האם כאשר אח שלי הגדול לא נמצא היום בתפילה (כי הוא בישיבה) ואבא שלי אומר לי לבוא לשבת במקום של אח שלי הגדול לידו, מה אני צריך לעשות? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לך לשבת במקומו הקבוע של אחיך הגדול, כי אמנם אדם חייב בכבוד אחיו הגדול, אולם אינו חייב במורא ממנו, והאיסור לשבת במקום אביו ואימו נובע מחיוב מורא, כמו שכתוב בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רמ סעיף ב), וממילא איסור זה לא שייך כלפי אחיו הגדול.

מקורות: שו"ת בצל החכמה חלק ג' (סימן צה אות ג).

בברכה,

הלל מאירס