זוגיות

שבת עם כל האחים -סדר וניקיון

  • א' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אנסה לתאר לך מצב במשפחתי שמאוד מקשה עליי. יש לי אח נשוי עם 4 בנות קטנות וחמודות כשהם מגיעים לשבת הבית מאוד מבולגן דבר טבעי מצד אחד אך מהצד השני אני מרגישה קושי גדול איתם. הבית מאוד מבולגן אין שליטה בשירותים הם לא בודקים אחרי הילדים עם השירותים נקיים. נייר על הריצפה חיתולים וכו' אני מתביישת לראות את כל הבלאגן וכמובן שאף פעם לא מזמינה אנשים שיבואו לבקר אותי. הקירות מתלכלכות וכו' ההורים שלי אומרים שאין מה לעשות וכי לכלה אי אפשר להעיר הם טוענים שניסו לדבר עם אחי כמה פעמים בעדינות וזה לא עוזר זה אופי של בנאדם. אני לא מבקשת שישטפו את הבית רק שיהיה טיפת סדר בבית. אודה לתשובתך,

תשובה

שלום וברכה

צריך לזכור שאם את לא יכולה להליחם בצמב יש להשלים איתו. זאת אומרת מאחר ואת רואה שאין כל ברירה ואת לא יכולה לשנות את המצב, הכלה לא תשתנה והבנות ימשיכו ללכלך, עדיף שתהיי מרוצה שהם באים והלבין שזה המצב וזה מה שיש לליהנות מהפלוסים הרבים של האחיינים בשבת ולא לכעוס כל השבת ולהפסיד את השבת.

בהצלחה רבה ובאושר רב,