שבת

האם מותר להכין בקבוק לתינוק בשבת

  • א' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, האם אפשר להכין בקבוק לתינוק בשבת באופן הרגיל? או יש בכך איסור לש? (שמים כמות מים בבקבוק ואז שופכים כפיות אבקה ואז מנערים את הבקבוק). בתודה!

תשובה

לכבוד השואלת,

1.      עיסה רכה (נוזלית למדי), מותר לבחוש ולהוסיף לה בתנאי שישנה מסדר הפעולות הרגיל שלו (כגון: יוסיף אבקה למים, ולא מים לאבקה (כמו שרגיל בכל יום). וכן יבחש בשינוי (בחישה בשינוי פירושו בצורת שתי וערב, לא בחישה בצורת עיגול כרגיל).

2.      אם צריך (חייב בגלל חולה או תינוק) להכין עיסה עבה (סמיכה) בשבת: עדיף להכין מערב שבת, ואז בשבת להוסיף מים.

3.     לא יכול להכין מראש (צריך אוכל טרי לתינוק) ישנה את סדר ערבוב החומרים, ואת כלי  הערבוב . (יערבב עם סכין וכד').

4.      הכנת חלב לתינוק מאבקת חלב ישים מים חמים בכוס יבשה (כלי שני) יוסיף את האבקה, ויבחוש מיד בצורה שונה ממה שרגיל לבחוש [הכונה בזה לשנות דוקא מצורת הבחישה הרגילה - אם תמיד רק מנערים את הבקבוק, כעת ראוי להכניס  סכין לבקבוק ולערבבו או להכניס כפית ארוכה ולערבו בצורת שתי וערב.].

(הפסקים מסוכמים מספר שמירת שבת כהלכתה ומה שבסוגריים מרובעות הוספתי)

בברכה,

רב נחום