תפילה וברכות

רבי ישמעאל כהן גדול

  • א' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב רציתי לדעת האם אכן התפילה הזאת מיוחסת באמת לרבי ישמעאל כהן גדול אמר רבי ישמעאל, כל האומר בקשה זו בכל יום, פניו מזהירות, ואימתו מוטלת על הבריות, וכל החלומות שלו מחוננים, ותורתו תהיה משתמרת בלבבו כל ימי חייו, ועוונות נעוריו נמחלים לו, וינצל מיה"ר ומלשון הרע, ומפגע רע, ומחיות רעות, ומליסטים ומנחשים ומעקרבים, ומכל אויבים ןהשונאים אותו וירויח במשא ומתן שלו: וכן אמר רבי ישמעאל אני ורבי עקיבא ערבים אנו שיהיה לו חלק טוב בעולם הבא, כדכתיב להנחיל אוהבי יש ואוצרותיהם אמלא: אנא ה` אלוהי ישראל מלך גדול ונורא חכם הרזים מגלה נסתרות מגיד תעלומות מושל בעליונים ושליט בתחתונים, קרוב לכל קוראיו לכל אשר יקרואוהו באמת, מציל עני ומחזק ממנו עני ואביון מגוזלו: פנה אל תפילת עבדך [אשה אומרת:אמתך] ואל תחנוני/ה כי עני/ה ואביון/ה אני: יהי רצון מלפניך ד` אלוקינו ואלוקי אבותינו שתשמרני מכל רע, ומכל בושה וכלימה, ומחרפת אדם ומביזוי עם, ומכל נגף ומכל משחית ומגפה ומיכשול ומפגע רע ומעין הרע ומלשון הרע ותצילני מיצר הרע ומכל משחית ומזיק ומכל רגזות וגזרות שבעולם ומכל חטא ופשע וכל עון ושמה ורשע אמן כן יהי רצון: יהי רצון מלפניך ד` אלוקי אלוקי אבותינו שתריב את ריבי נפשי ביום וכל המקטרגים את נפשי בלילה ותנקום את נקמתי מהם ותקצר ימהם ותמלא את עונותיהם ברע,, וכולם כרגע יאבדו ובעגלא ובזמן קריב יכרתו מן העולם ותשליך אימה וחשיכה גדולה ותרדמה עצומה ובהלה ושיגעון ועיורון ותימהון לבב על כל אוייבי ושונאי ועל כל צר ומשטין ומקטרג עלי ועל אנשי בתי בין איש בין אישה בין שד בין מזיק בין רוחים בישין ולילין כדכתיב תיפול עליהם אימתה ופחד בגדול זרועך ידמו כאבן, כאבן ידמו זרועך בגדול ופחד אימתה עליהם תיפול, ועל כל הקמים עלי לרעה מהרה הפר עצתם וקלקל מחשבותם ומוראך ופחדך יהיו עליהם שיהיו משתתקים מלפני אם יראוני בעין רעה חלילה: יהי רצון מלפניך ד` אלוקינו ואלוקי אבותינו שתאלמנה שפתותם מדבר ותחשכנה עינהם מראות ותחרשנה אזנהם משמוע ומתניהם תמיד המעד חרבם תבוא בליבם וקשתותם תשברנה, המה יבושו ואני לא אבוש המה ינוסו ואני לא אנוס כדכתיב קומה ד` וייפוצו אוייבך וינוסו משנאך מפניך אמן כן יהי רצון: יהי רצון מלפניך ד` אלוקינו ואלוקי אבותינו שתשליך אימה ופחד על הבריות, ותגזור עליהם, לעשות רצוני כנפשי החפצה ובלבב שלם, וקיים בנו מקרא שכתוב וראו כל עמי הארץ כי שם ד` נקרא עליך ויראו ממך ונאמר לא יתיצב איש בפניכם ופחדכם ומוראכם יתן ד` אלוקיכם על פני הארץ אשר תדרכו בה כאשר דיבר לכם אמן כן יהי רצון: יהי רצון מלפניך ד` אלוקינו ואלוקי אבותינו אלוקי אברהם ואלוקי יצחק ואלוקי יעקב, שתפתח ליבי בתורתך ותתך לי דעה ובינה וחכמה ותרחם עלי ותאיר עיניבחכמה בחמלתך ותלמדני מידות חכמתך ותבינני דברים עמוקים בתורתך ותגלה לי רזים סתומים בעזרתך למען לא אבוש בפני חכמי עמך ולא אכלם בתוך חסידי עדתך ותיחד את כוונת ליבי ועריכת שפתי ועזרני ללמוד וללמד לשמור ולעשות ולקיים את כל דברי תורתך באהבה אכי"ר: יהי רצון מלפניך ד` אלוקינו ואלוקי אבותינו אלוקי המרכבה שתצילני מרעבון, וצימאון ,ומערום, והטריפני לחם חוקי בכל יום ותפנסני בנחת ולא בצער בהתר ולא באיסור ברוח ולא בצימצום ותמלא אותי מעושר מתנות ידיך ותשלח ברכה והצלחה בכל עסקי ועינייני ובכל מעשה ידי שיהיו לי ותנני לאהבה לחן ולחסד ולרחמים בעינך ובעיני רואי ויודעי ומכירי אמן כן יהי רצון: יהי רצון מלפניכם מלכי השרת, הקדושים והטהורים שתעשו עימי חסד גדול ועם אנשי ביתי ,ולמען קדושת ד` ולמען תורתו הקדושה והטהורה ולמען קדושתכם, תעמדו לפני ד` אלוקי ישראל מלך היושב על כסא רחמים בבקשה ובתחנונים להשמיע את תפילתי ואת תחינתי כדי לעשות את שאלתי ובקשתי בכל יום ויום וימחול לי את כל עוונותי וחטואתי ואשמותי שחטאתי ושעויתי ושפשעתי לפניו בין באונס בין ברצון בין בשוגג בין במזיד בין בסתר בין בגלוי בין במתכוון בין שלא במתכוון בין בדיבור בין במעשה בין בהירהור בין במחשב מעתה ועד עולם אמן כן יהי רצון: בבעו במטו מכם מלאכי השרת הקדושים והטהורים והמפורשים הנקיות שתעשו חן וחסד ורחמים גדולים בזכות השם הגדול [לקרוא בחב את השם: אכתריאל] יושב תהילות ישראל וזכות שבעים ושתיים שמות הקדושים והטהורים תקחו מפתחות ברשות הקדוש ברוך הוא ותפתחו לי שערי חן וחסד ורחמים ושערי שלום ושערי שלווה ושערי דעה ובינה חכמה השכל ושערי עושר וכבוד ושערי תשובה ושערי תשועה ואמצא חן וחסד בעיני כל רואי ויודעי ומכירי ותעזרו אותי על כח עסקי לטובה וכשאשכב לא אפחד כדכתיב אא תשכב לא תפחד ושכבתה וערבה שנתיך שיהיו חיי מתוקים כדבש ונופת צופים, ותהיו עימי לעזר ולהועיל ולהושיע ולסמוך כתקופת השמש בתמוז וכמלואת הלבנה אמן כן יהי רצון יוהיו רצון אמרי פי והגיון ליבי לפניך ד` צורי וגואלי: יהי רצון מלפניך ד` אלוקינו ואלוקי אבותינו שתצילני מיצא הרע, ומכל צרה וצוקה, ולא ישמע בכי וזעקה בביתי ותוציאני משלום אל שלום ואמצא חן וחסד בעינך ובעיני כל רואי ותתנהג עימי במידת החסד ובמידת הרחמים ןחוסה נא עלי וזכני לראות באור החיים עשה עימי אתה צדקה למען שמך ולען בריתך ולמען אברהם יצחק וישראל עבדיך ולמעם משה ואהרון ודוד ושלמה ואליהו בחיך ולמען כסא כבודך ולמען שכינתך ופדני מכל גזרות קשות ורעות, הושיעני ברחמיך הרבים מכל צרה וצוקה ותגזור עלי גזרות טובות ותשמרני מכל רע ובטל כל מחשבות שונאי והפר כל עצת אוייבי ומלא כל משאלותי לטובה ככתוב יתן לך כלבבך וכל עצתך ימלא, חלצני ד` מאדם רע מאיש חמסים תנצרני, שמע ד` וחנני ד` היה עוזר לי שיהיו עימי לעזור ולהועיל ולהושיע ולהציל, שובה ד` חלצה נפשי הושיעני למען חסדך, ואתה שלום וביתך שלום וכל אשר לך שלום יהיו לרצון אימרי פי והיגיון ליבי לפניך ד` צורי וגואלי:

תשובה

שלום וברכה

ראיתי שמביאים מקור לתפילה מספרו של ר' חיים פלאגי - עתרת החיים סימן ט'. הספר אינו תחת ידי ולא יכולתי לבדוק.