חינוך ילדים

להכריח את בני המתבגרים ללכת לבית הכנסת בשבת?

  • ב' כסלו התשע"ה

שאלה

הבנים הגדולים שלנו, בני 18 ו-16, לא אוהבים ללכת לבית כנסת בשבת. הם מעדיפים להעביר את השבת באכילה ושינה. נראה כאילו ממש מחכים לצאת השבת. האם להכריח אותם ללכת לבית כנסת שיהוו דוגמא לאחיהם הקטנים? או לעזוב אותם, העיקר שישמרו שבת?

תשובה

שלום וברכה

אין להכריחם. יש לנסות למצוא רב שמכירם או כל יהודי אחר שמכיר אותם ויזמינם לבית הכנסת ויטעים להם מטעם הקדושה והמתיקות שבתפילות ובשיעורים.

לילדייך הקטנים יותר, יש כבר מעכשיו לומר להם עד כמה גדולה המצווה של התפילה בבית הכנסת וכן כאשר הם חוזרים והאבא יאמר שהם ענו יפה על קדיש וכדו' לתת להם פרסים וממתקים וכו', כך הם יאהבו את הבית הכנסת וגם לא יזקינו לא יפרשו.

ה' יעזור שתרוו מהם רוב נחת דקדושה,