חברה והשקפה

למה צריך חיילים?

  • ז' כסלו התשע"ה

שאלה

אם אבא שבשמיים שומר, למה צריך חיילים בכלל?

תשובה

שלום וברכה

אמת שבורא עולם הבטיח לנו אם בחוקותי תלכו ואת מצוותי תשמורו וכו' ונתתי שלום בארץ ושכבתם ואין מחריד וחרב לא תעבור בארצכם. אם היינו מקיימים את החלק שלנו לשמור את כל המצוות כהלכה לא היינו צריכים לחיילים כלל. מאחר ולא זכינו לכך אין לנו את ההנהגה הניסית של בורא עולם אלא את ההנהגה הטבעית שה' ברא את העולם והיא חובת ההשתדלות, שאנו חייבים להשתדל ככל יכלתינו בצורה טבעית להגן על יושבי הארץ ולולי ה' עזרתה לנו כמעט שכנה דומה נפשינו, זאת אומרת ה' הוא המצליח את דרכינו שנוכל להגן על ישובי הארץ אולם חובת ההשתדלות קיימת ולכן יש להחזיק צבא ששומר עלינו בסייעתא דשמיא.

כשם שבפרנסה הכל מוכתב מבורא עולם ובכל זאת עלינו לעשות השתדלות כדי לקבל את ברכת ה' כך גם בענייו הצבא.