זוגיות

אהבה

  • ח' כסלו התשע"ה

שאלה

לרב פנגר / דניאל בלס שלום רב , בחיינו יש לנו קשרים רגילים(חברים,עבודה וכו.) עם כל מיני אנשים שונים זה מזה (דת,מין,גזע)וזה בסדר.. יש לי שאלה לגבי אהבה בין חילוני לדתיה ולהיפך, האם זה אפשרי ויכול להתקיים? תודה מראש :)

תשובה

שלום וברכה

אם הבנתי נכון השאלה היא לגבי זוגיות של חילוני ודתיה או להיפך.

מניסיון על פי רוב הזוגיות לא תצליח, בדרך כלל חילוקי הדיעות יצוצו וחוסר ההבנה בין הצדדים יהיה גדול מידי ויביא למחלוקות רבות וקשות.

אי אפשר לסמוך על הבטחת החילוני שהוא בלי נדר יתחזק וישמור את המצוות, לא כאמת ולא לכבוד האישה. כמו כן בסופו של דבר לא ישים שאחד מבני הזוג יוותר על השבת שלו לכבוד בן הזוג ועוד ועוד.

הדרך היחידה האפשרית היא כאשר בן הזוג החילוני הולך לסופ"ש בענייני יהדות יחד עם בן הזוג השני כדי להבין לפחות מה עובר על הבן השני ומדוע חשוב לו כל כך דרך התורה ואז אולי ניתן להסתדר.