שאל את הרב - כללי

איך לגרום לבעלי לאכול בריא

  • ט' כסלו התשע"ה

שאלה

ברצוני לגרום לבעלי לאכול פחות ממתקים ואוכל לא בריא, איך עלי לעשות זאת? תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

הדרך להיפטר מזה הוא כמו כל שינוי הרגלות בכל מידה שלילית.

מכיוון שההרגלות היה להרבה שנים, אי אפשר לרדת ממנו בבת אחת.

אלא חייבים לעשות שינוי קטן, פעם אחר פעם, הרבה פעמים, עד שישתנה ההרגל לאט לאטועיקר מה שצריכים למעשה כדי לשנות את ההרגל, היינו לעשות מעשה אחד בכל יום שהוא היפך ההתרגלות, וכעבור זמן, לאט לאט אפשר לשנות את ההרגל הכללי, עקב השליטה העצמית שנתגברה באותו פעם בכל יום.

אבל על אותו פעם אחת ליום, את זה חייבים לשמור "עם כל הכוחות". וכגון, אם בעלך הסכים לטובת הענין לשמור את עצמו מלאכול מאכל שלא בריא פעם אחת ביום "בשבילך", אז העולם "יהפוך", והוא צריך לשמור על אותו פעם אחת ולפעול היפך מן ההרגל. זאת אומרת, למשל, שכשמתעורר לו לקחת את הממתק בפעם הראשונה ביום, שיגיד לך שהיה רוצה לקחת, ומ"מ או יאכל במקום זה איזה מאכל בריא כדי לשבור את רעבונו, או ימתין לפחות עשר דקות ולא יאכלאת הממתק אז. עד כמה שזה ירגיש קשה בהתחלה, אחר שיעשה את זה מספר פעמים זה כבר יתחיל להקל לו קצת.

ואיתא בספרים הקדושים (ספר נועם אלימלך, צעטעל קטן, אות טז), שכל מי שיעשה דוקא את ההיפך ממה שיעלה לו מצד מידותיו המורגלות לארבעים יום ברציפות, אז יעזרוהו מן השמים לשנות את המדה שבקרבו ולהופכו.

בברכה,

רב נחום