למה גבר לא יכול ללכת בין שתי נשים?

  • ט' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב,

למה אישה לא יכולה ללכת בין שני גברים? ולמה גבר לא יכול ללכת בין שתי נשים? האם זה הלכה? מאיפה אנחנו מבינים זאת ומה הטעם?

תודה

תשובה

שלום רב,

זה לא איסור ממש, אלא שראוי להיזהר בזה (ראה מסכת פסחים דף קיא עמוד א, וקצור שלחן ערוך סימן ג סעיף ח).

אי הזהירות בזה גורמת לאדם להתקשות בהבנת הלימוד, ויש אומרים שגורם לשכחה (מסכת הוריות דף יג עמוד ב, ורש"י שם).

ראי עוד https://www.hidabroot.org/question/80065

בברכה,

הלל מאירס