שאל את הרב - כללי

שאלה דחופה לבית ספר!

  • י"ב כסלו התשע"ה

שאלה

האם במדינת ישראל צריך להדגיש יותר את הצד החיובי (יותר מהדמוקרטי) , למה? ואיך?

תשובה

לכבוד השואלת,

כמובן שיש להדגיש את הצד החיובי והיהודי יותר מהדמוקרטי.

הסיבה לכך, כי אחרת לא תהיה שום ייחודיות לתושבי ישראל יותר מאשר בכל מדינה דמוקרטית אחרת בעולם.

כל מדינה שבעולם, מה שמאחד אותה זהו רק מה שתושביה נמצאים באותו איזור. ואם נאמר שכל הייחודיות של ישראל זהו עוד דימוקרטיה בעוד איזה איזור שבעולם, אז חיסרנו מלהעלות ולהציג כהיום את כל המעלות של העם היהודי שהאירו לעולם בכל הדורות (כגון, "עם הספר והתורה", "אמונה בבורא אחד לעולם", "מידות ישרות וצורת חיים שהיה לדוגמה לשבח" בעיני שאר אומות העולם, וכו').

הדרך להדגיש את צד החיובי היינו לחנך את הנוער שכדאי להם ללמוד ולהתעניין ולהבין בתורשת הערכים של העם היהודי שהיו קיימים בדורות הקודמים. ויש גם לרומם את הערך בעיני הנוער של החיוביות שיש במימוש של אותם ערכים היום מול הערכים החשוכים שהעולם הרחב משתמש בהם (כגון ערך האמת מול שקר, ערך כבוד הבריות, ערך האימון, ערך קבלת כל אדם בסבר פנים יפות, וכו').

בברכה,

רב נחום