תפילה וברכות

מאיזה תאריך אומרים בחוץ לארץ ותן טל ומטר

  • י"ב כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני גרה בחו"ל. החל מערב שמיני עצרת (אם איני טועה) התחלנו לברך "משיב הרוח ומוריד הגשם". אחרי "רופא חולי עמו ישראל", יש ברכה שאומרים בקיץ ויש ברכה שאומרים בחורף. חשבתי שמהיום שמתחילים לברך "משיב הרוח ומוריד הגשם", מברכים "ברך עלינו ה אלוקינו.. ותן טל ומטר לברכה". אני רואה עכשיו בלוח שנה שרק ב-יב' בכסליו מתחילים לומר את זה. אני מבולבלת. אשמח לקבלת הסבר. תודה וכל טוב.

תשובה

שלום וברכה

ראית נכון שרק ב5.12 אומרים את ברכת החורף. בארץ ישראל מתחילים מז' חשוון. לעולם אין מתחילים לומר זאת מיד בשמחת תורה.