כשרות המטבח בין בשר לחלב איך עושים?

  • י"ד כסלו התשע"ה

שאלה

שלום וברכה,

יש לי מס' שאלות בנוגע לכשרות המטבח. (הוריי אינם דתיים ואני משתדלת כמה שיותר להקל על מנת לא לגרום לחיכוכים בבית)

א. במיקרוגל אצלנו משתמשים גם למאכלי חלב וגם לבשר, לא ביחד כמובן. (אני לא מתשמשת במיקרוגל) לא תמיד משתמשים בכיסוי לחימום המאכל. השאלה שלי האם הכלים עצמם נטרפים? הצלחת שאיתה מחממים את המאכל אני יודעת שאין בעיה איתה כי היא מזכוכית, אבל האם הסכום שבו נאכל המאכל נטרף?

ב. יש לנו כיור אחד לבשר וחלב, לפעמים יוצא ששמים כלים חמים בכיור,למשל, כפית שעירבבו במשקה חם ואז זרקו לכיור או למשל שופכים מים רותחים על הכיור שבו יש כלים,(אנחנו משתדלים שלא לשים כלים בשריים וחלבים בכיור ביחד) האם הכלים כשרים ?

ג. כשמבשלים לפעמים שמים על השיש את כף הבישול הרותחת (בין אם המאכל בשרי ובין אם חלבי) האם זה מטריף את הכף? יש לציין שאני משתדלת להימנע מלשים כלים רותחים בכיור או בשיש אבל אני לא יכולה לשלוט במה שהורי עושים אם כל זה שהם מאוד באים לקראתי.

המון תודה.

תשובה

לכבוד השואלת,

א. אינם נטרפים.

הסכו"ם רק נטרפים אם משתמשים בהם במשהו בשרי חם ובמשהו חלבי כאשר הם חמים, תוך אותם עשרים וארבע שעות.

ב. ראוי להשתדל ולהקפיד מעתה: שלא לרחוץ בו כלים של בשר וחלב ביחד ; שלא להשהות את הכלים ליום שלם לשרות בכיור ; להשתמש רק במים פושרין.

ג. יתכן שאיסור הנבלע בשיש אינו מבשר וחלב שנבלע בעשרים וארבע שעות אחרונות, ולכן אין הכף נעשה טרף. וראוי להקפיד מעתה על השתמשות צדדים שונים של השיש לבשר וחלב.

ואולי כדאי לך להסביר להורים שהדרך הזה (של שמירת הכשרות) חשוב בשבילך באופן אישי, ואין את מתכוונת כלל לכוף את דרכך עליהם;

אמנם בכל זאת, את רק מבקשת מהם שיכבדו את ההחלטה שלך, וכמו שראוי לכבד את כל אחד כשמתבגר  ויש לו כיוון משלו.

בברכה, ויהי רצון שהקב"ה יעזור אותך הלאה להתחזק.

רב נחום