שאל את הרב - כללי

האם מותר להיות טבעוני?

  • ט"ו כסלו התשע"ה

שאלה

האם אפשר להיות דתייה וגם להיות טבעונית? מה אוכלים בשבת במקום דגים ובשר?

תשובה

לכבוד השואלת,

מעיקר הדין מותר.

החיוב בשבת הוא לענג את השבת במאכלים שאהובים עליו; וכל אחד יש לו המאכלים האהובים המיוחדים לו.

לא נזכרו בשר ודגים אלא כדוגאות למאכלי עונג (וכן על פי סוד יש מעלה למאכלים אלו).

אבל לפי הפשטות וההלכה, אין חיוב לאכול דוקא בשר או דגים אם אינם אהובים עליו.

בברכה,

רב נחום