תורה ומדע

לרב החשוב והאהוב דניאל בלס

  • ט"ז כסלו התשע"ה

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב ראיתי כתבה שלך בנושא "המדע מסיק שיש בורא לעולם" ושם הבאת רבי מחכמי האומות שידעו והכירו את בוראם ורציתי לשאול ולהוסיף : השאלה : כתבה שאנרי פואנרקה ואלכסנדר גרם בל ועמנואל קאנט הכירו את בוראם ולפי מה שהבנתי הן מוקיפדיה אנגלית ועברית הם היו אגנוסטיקנים חוץ מעמנואל קאנט שראיתי במקורות שהכיר את הבורא ורציתי לשאול איך מה דעת כבוד הרב לפי הידוע לך עליהם : וההוספה היא שחיפשתי בויקיפדיה אנגלית ועברית ומצאתי בחסד ה' עלי גבר עוד הרבה מאנשי המדע והפילוסופיה שידעו את בוראם ורציתי להביאם אולי יש בזה תועלת: האנשים חלקם דתיים חלקם הכירו את הבורא למרות שלא היו דתיים כמו איינטשיין ועוד כיון שידיעת הבורא אינה קשורה לדת אלה היא עובדה לוגית בפני עצמה: ואלו הם: מיקל פאראדי- נחשב לאחד מהמדענים הגדולים בהיסטוריה, ויש המתייחסים אליו כאל עורך הניסויים הגדול ביותר בתולדות המחקר המדעי (ויקיפדיה):ברוך שפינוזה ,הגל פרידריך-פילוסוף גרמני, ממייסדי האידאליזם הגרמני ומחשובי ההוגים בעידן הנאורות(ויקיפדיה) :גטופריד ליבניץ-היה מתמטיקאי, פילוסוף ואיש אשכולות גרמני שכתב בעיקר בלטינית ובצרפתית תרומותיו למגוון הרחב הזה של תחומים מפוזרות בעיתונים מדעיים, ובעשרות אלפי מכתבים וכתבי יד שלא פורסמו, ומעמידות אותו כאחד האינטלקטואלים החשובים בהיסטוריה(ויקיפדיה):גון לוק-פילוסוף אנגלי, תומאס ג'פרסון(הנשיא השלישי של ארצות הברית) נקב בשמו כאחד משלושת האנשים הדגולים ביותר שידעה האנושות(ויקיפדיה): יוהנס קפלר- היה אסטרונום, מתמטיקאי ואסטרולוג גרמני, נחשב לדמות מפתח בהתפתחות האסטרונומיה והמדע המודרני במאה ה-17 יסד שלושה חוקים הנקראים על שמו חוקי קפלר: חוקי קפלר מהווים את אחת התגליות המרכזיות באסטרונומיה מאז ומעולם, והם משמשים את החוקרים ואת מהנדסי החלל עד עצם היום הזה(ויקיפדיה):מכאן אני כותב בלי הסבר מקוצר זמן לצערי : גורג ברקלי ,פרד הויל, וולטר,גורג וושנגטון , דמאריס מראשה, ניקולה מלבראש, תומס ריד ,יוסף באטלר,פרופ' דוד ויס ,גוסטב פכנר, פרופ' ישיעהו לבוביץ ,פרופ' נתן אביעזר,פרופ' דורון אורבך, סרן קריקגור ,פרופ' שלום רוזנברג אדם סמית, אדוארד הרברט ::: אני יודע שליקטתי מעט אנשים אך לא נמנתי מלכתוב : מקווה לתגובה מהרב האהוב דניאל בלס יעלה מעלה מעלה אמן.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה, ותודה רבה על מכתבך החשוב.
תיקנתי את הכתבה, והוספתי דמויות מפתח בהתפתחות המדע והפילוסופיה, מהרשימה שציינת:
יישר כח גדול. עלה והצלח!

שלך בברכה,
דניאל בלס