תפילה וברכות

האם מותר לי להיות בחדר בזמן שמישהי מתפללת 18?

  • י"ז כסלו התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום, אני נמצאת בדירה עם בנות ובחדר שלי יש עוד בחורה שתמיד מתפללת בחדר, החדר לא כ"כ גדול האם מותר לי להיות בו בזמן שהיא מתפללת 18? ולפעמים היא מתפללת ערבית שאני כבר הולכת לישון והמיטה שלי זה לכיוון התפילה, אני יודעת שאסור לעבור לפני מי שמתפלל 18 ולכן אני גם מפחדת לזוז..מה לעשות? במידה וזה לא מפריע לה מותר? או שזה הלכה ופשוט אסור..? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אם יש הבדל של שני מטר בינך לבינה, אין כל חשש.

תבקשיממנה שתעמוד לפחו מרחק של שני מטר בין המיטה למקום תפילתה וכך תוכלי להיות רגועה.