שאל את הרב - כללי

מה משמעות החלום -  האם היתה צריכה להביא לי מכספה את הכסף?

  • י"ח כסלו התשע"ה

שאלה

שלחתי שאלה על חלום ועדיין לא נעניתי לכן אני שולחת שוב

אחותי חלמה את אבי ז״ל נתן לה 100דולר ואמר לה קומי קחי את הכסף ליעקב וובהמשך החלום היא מספרת לאחותה את החלום מה המשמעות של החלום דרך אגב היא הגיעה אלי הביתה ונתנה לי 100 דולר

תשובה

לכבוד השואל,

בפנייתך הראשונה היתה תוספת לשאלתך:

"מה משמעות החלום -  האם היתה צריכה להביא לי מכספה את הכסף?"

וזו התשובה שנענתה :

דעת הפוסקים שאין חלום מועיל בקביעת ענין הלכתית (תשובות הנודע ביהודה, תשובות יחוה דעת).

ולכן יש לומר, שאע"פ שאחותך חלמה על זה, מכל מקום לא היתה מחוייבת להוציא את הסכום ולתת מכספה.

בברכה,

רב נחום