חינוך ילדים

האם מותר לברך עם ילדים לשם חינוך?

  • י"ח כסלו התשע"ה

שאלה

בס"ד, שלום כבוד הרב, האם מותר ללמד ילדים ברכה ולהזכיר שם אדנות בברכה בכדי להבינם את הברכה בפשטות? (השאלה נובעת ממסיבות חנוכה שנעשות בגנים והגננת רוצה להמחיש לילדים את הברכות על הנרות - וכמובן שעדיין לא הגיע חנוכה, אשמח לדעת תשובה ומה מקורה?) יישר כוח! ליאור.

תשובה

שלום רב,

מותר ללמד ילדים את כל סוגי הברכות עם הזכרת שם ה', כיוון שרק כך אפשר לחנכם וללמדם איך לברך כדת וכדין, שהרי אם לא יזכיר המלמד שם ה' בעצמו לא ידע הקטן להתרגל להזכיר שם ה', ויאמר אף הוא 'השם' בברכותיו.

מקורות: שלחן ערוך אורח חיים (סימן רטו סעיף ג) ומשנה ברורה (ס"ק יד).

בברכה,

הלל מאירס