תורה ומדע

מה ההבדל בין חיה לאדם?

  • י"ט כסלו התשע"ה

שאלה

שלום הרב, תמיד שומעים את התשובה שההבדל בין חיה לאדם זה יכולת הדיבור. השאלה שלי זה- גם חיות מתקשרות ביניהם. לפי דעתי ההבדל בין בן אדם לחייה זה יכולת ההתפתחות. היכולת להמציא דברים חדשים, לשנות דברים לחשוב "מחוץ לקופסה". (ציפור תמשיך לבנות קן כבר 2000 שנה אותו הדבר)- האם לזה חכמים שלנו כיוונו?

תשובה

שלום וברכה,

תקשורת איננה דיבור.
דיבור משתמש במילים שמטרתן לתאר רעיונות ומחשבות. לבעלי חיים אין מחשבות אלא דחפים (אינסטינקים), והם משתמשים בקולות כדי להרתיע מסכנה או גירוי אחר. יצור שפועל על פי גירויים אינו מייצג מחשבה ולא כח דיבור.

האדם הוא יצור חושב. אך בעלי החיים אינם חושבים כלל, כי הם פועלים על פי אינסטינקטים מולדים מראש (ציפור אינה מתכננת את הקן, אלא המידע כבר נמצא במוחה כיצד לבנות את הקן. נמלים אינן לומדות כיצד לייצר מפקדה, הן כבר יודעות את תפקידן מהרגע שבקעו מהביצה). האדם הוא היצור היחיד שלומד ומייצר בכח המחשבה שלו, כי לאדם יש בחירה חופשית.

חפש בגוגל את החוברת "שיחה גורלית", שתענה לך על שאלות רבות באמונה, ותבאר לך את ההבדלים שבין האדם לבעלי החיים!

שלך בברכה,
דניאל בלס