שאל את הרב - כללי

האם דוד המלך באמת חטא?

  • כ"א כסלו התשע"ה

שאלה

האם דוד באמת חטא אני לא מבין כן או לא ואם אפשר הסבר

תשובה

לכבוד השואל,

בתלמוד בבלי איתא: "כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה" (שבת נו.).

ובזוהר הקדוש מבואר מה באמת היה חטאו של דוד, שזה היה קשור לנקודה דקה ביותר שבינו לבין הקב"ה, אבל  הענין שמובא בכתובים כפי הסבר הפשוט, בזה לא חטא כלל.

לכן באה הגמרא ואומרת, כל האומר דוד חטא - וכמו שמבין את פשטות הכתובים - אינו אלא טועה - בהבנת מה שהיה באמת חטאו של דוד.

בברכה,

רב נחום