אבקת חלב נכרי

  • כ"ב כסלו התשע"ה

שאלה

שלום, בהלכות ברכות קצור שולחן ערוך של התימנים, כתוב: "אמר רבי בון, עתיד אדם ליתן דין וחשבון על שראה מיני מגדים ולא אכל". אחותי מחמירה ושומרת מאכילת אבקת חלב נכרי וזה מאוד קשה לה ספציפית לגבי שוקולד. האם העובדה שהיא מתקשה לגבי מגדים ובכל זאת שומרת, היא "מענה" את נפשה? והאם עדיף שלא תחמיר במקרה זה למוצרים ספציפיים? יעל.

תשובה

שלום רב,

נכון שמעיקר הדין אין איסור לאכול אבקת חלב נכרי שמערבים בשוקולד וכדומה (עם הכשר מהרבנות), אחר שידוע שעושים אבקה זו מחלב פרות, אולם ראוי ונכון להחמיר בזה (ילקוט יוסף יורה דעה סימן פא סעיף יד), ובוודאי שאדם לא יתן את הדין כשנמנע מאכילת דבר שאינו כשר למהדרין, ואדרבה יקבל שכר רב על הפרישה, ולפום צערא אגרא.

בברכה,

הלל מאירס