תפילה וברכות

איפה הגבול נחצץ בלהתפלל יחיד או במניין?

  • כ"ב כסלו התשע"ה

שאלה

רציתי לשאול איפה הגבול נחצץ בין להתפלל יחיד בכדי לצאת מידי חובה לבין להתפלל במניין. אני נהג מונית ואני כל יום במנחה וערבית מפסיק את העבודה ומחפש בית כנסת שמתפללים בו מנחה, מתפלל וחוזר לעבוד לאחר כשעה. זה מאוד פוגע בפרנסה שלי כי אין לי את המונית להרבה שעות ויש לי הוצאות עליה כל יום. רציתי לשאול אם זה יהיה בסדר אם התפלל לבדי את התפילה במקום לנסוע ממקום למקום (לרוב לא מוצא בית כנסת שמתפללים שם מנחה וזה עלול לקחת המון זמן עד שמוצא, כי בכל יום אני בעיר אחרת שלא מכיר את בתי הכנסת שם) או שלמרות שזה גוזל ממני כסף עדיין להמשיך ולהתפלל במניין בכל מחיר? תודה.

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך

יש לברר מראש את המקום של מנחה זמן שאתה יכול להתפלל וכך לא תפסיד מאומה כמו כן תוכל להשתמש באפליקציה הבאה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4001038,00.html

בהצלחה,

בנימין שמואלי

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך

יש לברר מראש את המקום של מנחה זמן שאתה יכול להתפלל וכך לא תפסיד מאומה כמו כן תוכל להשתמש באפליקציה הבאה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4001038,00.html

בהצלחה,