חברה והשקפה

פגיעה בפרנסה ,האם זו גזרה

  • כ"ב כסלו התשע"ה

שאלה

לקחת אדם לעבודה מסוימת וסיכמת אתו על מחיר האדם עושה את העבודה לשביעות רצונך המוחלט ויותר מכך אתה מוסיף לו על מה שסיכמתם לאות הערכה. לפתע ביום בהיר העובד מקבל מכתב שמפסיקים לשלם לו את התוספת הוא צריך להחזיר את הכספים ששולמו לו ובכלל כל ההעסקה שלו היא בלתי חוקי. כל אדם נורמלי מכלכל את צעדיו על פי ההשתכרות ועכשיו הוא צריך לחיות בהכנסה מופחתת וההתחייבויות..................

תשובה

שלום וברכה

אין לאדם להיכנע לתביעה שקיבל אוטומטית. יש לו לבדוק את התביעה מול בית דין האם אכן עליו להחזיר את הכספים האם אכן הם יכולךים לחזור בהם.

אם בסופו של דבר בית דין פוסק שהם יכולים לחזור בהם ואין לך יכולת להתכלכל במשכורת המופחתת, יש להשתדל למצוא עבודה חילופית.

ברור שכל דבר שקורה לאדם, הוא בגזירת שמיים.  לפני המעשה על האדם להשתדל בצורה סבירה להרוויח כראוי ולהינצל מנזק, אולם אחר מעשה כאשר כבר קרה מה שכבר קרה ביו ריווח ובין הפסד יש לאדם לזכור שהכל מן השמיים ושום נזק לא יארע לולי גזירת ה' כי כל מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה עד ראש השנה.

ה' ישלח לך פרנסה בהרחבה מהרה.