תורה ומדע

שאלה לרה"ג זמיר כהן

  • כ"ג כסלו התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב זמיר כהן. האזנתי המון לשיעוריך בוידאו, וכן קראתי את ספריך המרתקים. התעניינתי מאוד בנושא גלגולי נשמות, מוות קליני וסיאנסים שנעשו. אולם לאחרונה שמעתי הרצאה של הרב בן ציון מוצפי שבה הוא אומר שאין אף אדם זוכר גלגול קודם, וכן אין מוות קליני אלו הזיות בלבד. דבריו נוגדים הרבה מדבריך. אשמח להסבר, ואשמח אף יותר באם תשמע זאת ישירות ממנו, שכן יתכן ואיני הבנתי את עומק דבריו כראוי. אודה מאוד לתשובתך. תבורך מפי עליון

תשובה

שלום וברכה,

נראה לי לומר, שהרה"ג מוצפי שליט"א מבקש להזהיר את הציבור שלא להאמין לשרלטנים, כי הרבה מהסיפורים על גלגולי נשמות הם שקרים שגויים המציאו, וכן ישנם גם כמה וכמה מתים קליניים שמספרים דברים על פי דמיונם, ואינם יודעים שהחוויה האמיתית שחוו היתה בחלקה מדמיונם (כפי שאמרו חז"ל שאין חלום אמת בלי דברים בטלים). ולכן הרב ממליץ שלא להתעסק בכך כלל כדי שלא להסתבך בדעות שונות.

בברכה