שאל את הרב - כללי

אבקת חלב נוכרי

  • כ"ז כסלו התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, אני לא אוכלת מאכלים שיש בהם אבקת חלב נוכרי. יש מוצר "מחית נוגט" לאפייה שכתוב עליו שהוא חלבי עם אבקת חלב נוכרי. אבל,כששאלתי את מנהל החנות הוא אמר שהמוצר עצמו לא מכיל חלב אלא מכיוון שקו הייצור בארץ הינו חלבי עם אבקת חלב נוכרי, אז הרבנות ציינה שהמוצר חלבי. אני כמובן אתייחס למוצר כחלבי, אבל האם אני לא יכולה להשתמש במוצר בגלל אבקת חלב נוכרי? בגלל הקו ייצור למרות שזה לא מרכיב במוצר? תודה, יעל.

תשובה

לכבוד השואלת,

ככל הנראה, אם כתוב על האריזה בפירוש שהבמוצר "חלבי עם אבקת חלב נוכרי", אין להקל אלא אם תדעי בבירור מן המייצרים בעצמם (לא מן החנווני) שאין בזה שום אבקת חלב נוכרי [יתכן שלפעמים יש ולפעמים לא].

​ואם ביררת מן המייצרים בעצמם ובודאי אין במוצר הזה בשום פעם מרכיב הזה, אז מותר להשתמש [כדאי אמנם לעשות כן רק בצנעה, כדי שלא יבואו אנשים אחרים שנוהגים כמותך להקל בעוד מוצרים אחרים שרשום עליהם "חלבי עם אבקת חלב נוכרי".]

בברכה,

רב נחום