אמונה

למה אומרים "הריני מוחל וסולח" בקריאת שמע שעל המיטה?

  • ל' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, 1. בקריאת שמע שעל המיטה בקטע של:"הרני מוחל וסולח" למה כל לילה צריך לומר שסולחים ומוחלים על מה שהיה בגלגול קודם, לא מספיק להגיד את זה פעם אחת בחיים? 2. בפסוק:"ועלו מושיעים בהר ציון לשפוט את הר עשו" , האם לגבי "ועלו מושיעים בהר ציון" מדובר במשיח? ואם כן באיזה משיח מדובר, מבית יוסף או משיח בן דוד?

תשובה

שלום וברכה

1. שאלה טובה . יתכן שמאחר והסליחה תופסת בעיקר כאשר האדם הפוגע מתחרט על מעשיו הרי שבכל יום יתכן שהקב"ה מכניס למחשבה של הפוגע שיצטער על מעשיו שעשה בגילגול קודם.

2. מצודת דוד עובדיה פרק א פסוק כא

(כא) ועלו מושיעים - ר"ל המושיעים שבהר ציון הם מלך המשיח ושריו כאשר יעלו בהר שעיר לעשות בהם משפט על מה שהרעו לישראל אז תהיה לה' המלוכה ר"ל אז הכל יודו במלכותו ויקבלוהו:

מלבי"ם עובדיה פרק א פסוק כא
(כא) ועלו מושעים, ואז תתחיל מלחמת גוג ומגוג ויתגלו שני המשיחים בן יוסף ובן דוד ושבעה רועים שיושיעו את ישראל, והם יעלו לשפוט את הר עשו, ואז והיתה לה' המלוכה ויקבלו כולם את עול מלכות שמים במהרה בימינו:

בהצלחה, בנימין שמואלי