שאל את הרב - כללי

מה עושים עם פריטים שילדה חזרה מהגן, והתברר לאחר תקופה שהם לא שלנו?

  • ל' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום הרב!

1) יש לנו מס' פריטים בבית שאין לי מושג למי הם שייכים, אבל בברור לא שייכים לנו, כמו למשל - חיתול שהתינוקת חזרה איתו מהמעון ולקח זמן לגלות שזה לא שלנו, או כובע צמר שהוחלף בטעות... מה עושים איתם אם אין כיוון לאן להחזיר?

2) האם יש מקור לכך שאסור להרוג עכבישים בלילה?

תשובה

שלום וברכה

יש לרשום בפנקס {היום ניתן לכתוב בתיקיה במחשב או במייל} את שווי הדברים שמצאת בביתך ותכולי להשתמש בהם, וכשיבא אליהו הנביא ויאמר של מי הדברים תשלמו את שווין.

ב. אין כל מקור.