רחיצת ידיים

  • ז' טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב לגבי הרחיצת ידיים אמרו לי איזה משהוא שלפי הזהר מי שמברך על אוכל עם ידיים מזוהמות אז מעלה עליו הכתוב כאילו חייב מיתה עכשיו שאלתי אתזה כמה פעמים גם אותכם וגם עוד כמה אנשים מזה נחשב לברך עם ידיים מזוהמות אמרו לי אחרי שאתה חופף בשיער אחרי שאתה נוגע באיזור מכוסה אחרי שאתה יוצא מבית הכסא אחרי נוגע באיזור מזיע אחרי שאתה נוגע ברצפה ועוד משהוא אחרי שאתה לוחץ למשהוא תיד שלא נטל ידיים בבוקר כי זה נחשב כאילו עדיין יש עליו רוח רעה על היד אם יש לך ריח רע מהידיים ואם אתה נוגע בנעליים עכשיו כל המים זה כבר הורס תידיים בבוקר אחרי שאני יוצא מהשירותים הידיים מסריחות [אני לא יתאר למה] שגם אחרי סבון נשאר קצת ריח אז זה בעיה כל פעם שאני נוגע בכלבה אז שמעתי שגם צריך לרחוץ אז אני נמנע מהלעסיק אותה כי דופק תידיים אז אחרי 10 דקות שנעלם הריח בבוקר גם כשאני צריך להתעורר מוקדם בבוקר זה מונע ממני זמן להניח תפילין גם שאחרי שזה יעבור כשאני מנסה לסדר את הטלית והתפילין במכנס אז אני נוגע בבטן בקטנה [איזור מכוסה] גם אחרי שאני מסדר את התפילין מאז שאמרו לי אתזה לפני חודש בערך זה בעייתי כי אם אני נוגע בבטן אני צריך לרחוץ ידיים ואם אני היתי בבית כנסת אני לא יכול להכנס לשירותים הציצית והתפילין אז מה אני יעשה?יוריד אותם? גם כשאני מסדר את התפילין אני נוגע מתחת ליד אז זה גם לפעמים מזיע אז זה בעייתי אם אני צריך להרים משהוא מהרצפה ואני נוגע ברצפה אז גם צריך לשטוף ידיים בנוסף לזה כל פעם כשמגרד לי בראש ואני מגרד בראש זה גם נחשב שאני צריך לרחוץ ידיים אמרו לי שצריך לרחוץ ידיים אם אתה מגרד בקרקפת אז זה די בעייתי כי זה קורה די הרבה ואני צריך לרחוץ ידיים הרבה גם כשמגרד בגב או בבטן אז גם לרחוץ ידיים בתאכלס הבעיה זה כשאני שומע שיעור תורה או משהוא כזה כי גם אמרו שצריכים להיות עם ידיים נקיות גם בשיעור תורה

תשובה

שלום וברכה

אחרי שנוגעים בריצפה לא צריך ליטול ידיים. אחרי שנוגעים בכלב נקי מעיקר הדין לא צריכים ליטול ידים. אחרי נגיעה במי שלא נטל ידיו אין צורך ליטול ידיים. הריח המעט שנשאר לאחר השירותים, אינו מונע מלהתפלל.

יש להיזהר מאוד לא לגעת בבטן ולא להתגרד במקומות המכוסים ובשיער הראש בעת התפילה.

בהצלחה,