תפילה וברכות

אני לא מצליח להגות את התפילה כמו שצריך מה לעשות?

  • ז' טבת התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, כבוד הרב :) האמת שיש לי שאלה שמאוד התלבטתי האם לשאול כי אני לא יודע אם יש בכלל תשובה לשאלה כזאת אבל אנסה ואשאל...

ברוך ה' אני מיתחזק מזה כבר חצי שנה אם זה בתפילות, שמירת שבת, לברך על האוכל תפילין ועוד...

אבל יש לי בעיה חמורה מאוד והיא שבמהלך תקופה מסוימת מהתקופה שבה חזרתי בתשובה כאשר אני באה לעשות מצווה אז דווקא באותה השעה באים לי כול הדברים שיוכולים לימנוע ממני מלקיים את מיצווה מסוימת והראשון שביניהם הוא בתפילות, כאשר אני מיתפלל אני כול הזמן מיתבלבל ובורחות לי השורות אך על פי שאני מנסה להיתרכז וגם בהגיית המילים יש לי בעיה חמורה מאוד קשה לי להגות את המילים באופן ברור... לדוגמא ה-ר' שלי היא רפויה בתפילת הלחשת או שיש מילים שאני ביכלל לא מצליח להגות אותם כמו שצריך כמו המילה: "ישראל" שבזמן התפילה אני חוזר וחוזר על המילה מיספר רב של פעמים מהחשש של ההגייה, בכול מיקרה הדגמתי רק חלק קטן מבעיות ההגייה וחוסר ההתמקדות שבתפילתי, וזה כולכך מקשה עליי ומייאש אותי שאני מיתפלל כצורה כולכך קפדנית ולא מסודרת ורגילה כמו כולם... ואני לא גם לא עומד בקצב של הציבור, אם לדומא מינחה לוקחת 20 דקות אז אני מיתפלל אותה שעה וגם אז אני בספק לגבי הגיית המילים ואם לא פיספסתי אף חלק... אני במצוקה גדולה ולא יודע מה לעשות אשמח לקבל ממך עזרה בדחיפות, תודה :)

תשובה

שלום וברכה

האם אתה קורא דברים אחרים בשטף?