שאל את הרב - כללי

האם זה נכון שהנשמה הולכת מהקבר לבית שבע יום לאחר הפטירה?

  • ט' טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, ברצוני לשאול שאלה בעקבות מותו של דוד שלי. אומרים שבזמן שהאדם נפטר נשמתו הולכת מהקבר ועד הבית שבע יום ולכן יושבים שבע יום .וכעבור ארבעים יום עולה לעולם הבא ומגיע לבית דין. האם זה נכון? ואם לא ,מה קורה לנשמה אחר מותה. מחכה לתשובתכם.

תשובה

ריקאנטי פרשת ויחי :  ורבותינו ז''ל שבת קנב ע''א אמרו נפשו של אדם מתאבלת עליו כל שבעה עוד אמרו זוהר ח''א ריח ע''ב שבעת ימי האבל הנפש חוזרת מכוכו לביתו ומביתו לכוכו ואין לה רשות ללכת לפני השכינה עד שבעת ימים   הנה לשון הזוהר אמר רבי יהודה, כל שבעה יומין, נשמתא אזלא מביתיה לקבריה ומקבריה לביתיה, ואתאבלת עלוי דגופא, דכתיב (איוב יד כב) אך בשרו עליו יכאב ונפשו עליו תאבל, אזלא ויתבא בביתיה, חמי לכלהו עציבין ומתאבלא. תנא בתר שבעה יומין גופא הוי כמה דהוה, ונשמתיה עאלת לדוכתה, עאלת למערתא דכפלתא, חמאת מה דחמאת, ועאלת לאתר דעאלת, עד דמטת לגן עדן,