חלום עם שם ה׳

  • י' טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, חלמתי חלום מוזר מאוד. הייתי בבית שהרגיש כבית אבל הוא לא במציאות שלי. החזקתי בידי את אחי התינוק שנולד לי לפני חצי שנה. ואז הגיעו בני משפחה מצד אבי לבית הזה. היחסים איתם מסובכים יש לנו לי ולאמא שלי ובחלום רק אני והיא היינו והם. דודה שלי אחותו של אבי, סבתא שלי, דודה שלי שהיא אישתו של אחיו הבכור של אבא, ובן דוד שלי הבן של האח הבכור של אבי. פעם הוא היה עבורי אדם חשוב לי כאח היינו מסתדרים טוב בילדות. היום אני והוא מרוחקים מאוד. ואחותו הגיעה ושני בני דדות שלי שהן בנותיהן של הדודה הראשונה. בחלום הם הגיעו אלינו הייתי עם אחי הקטן כשהוא בזרועותיי ובן דודי ניסה להתקרב אליי, אבל דחיתי את קירבתו שמרתי ממנו מרחק הרגשתי לא בטוחה לידו. הרגשתי שאני מחייכת חיוך מזויף כפי שסבתא שלי מחייכת אליי. ובחלום הוא רק ניסה להתקרב אליי יותר הוא הסתכל אליי בעיניים שונות לא כמו פעם כאח. וזה הרתיעה אותי והפחיד הרגשתי את חצאית שלי מדי פעם עולה אבל ניסיתי לסדר שלא יראו כלום. הוא רק עקב אחרי בחלומי התיישבתי על יד אמא שלי ודודה שלי אחותו של אבי. הם ניהלו שיחה איזו אבל זאת לא היתה שיחה ניחוחה זה היה עם מתח באוויר. אז אימי ביקשה אעזור לה הלכתי איתה לחדר הלא מוכר הזה. היא אמרה לי שהיא לא רוצה לשבת איתם עם אבא כרגע לא נמצא היא לא אוהבת את קרבה שלהם. ואני גם לא אוהבת אימי יצאה מהחדר. באתי לצאת גם ואז ראיתי אותו את בן דוד שלי עומד שאלתי מה הוא עושה פה. הוא רק חייך אליי ושוב ניסה לדבר איתי התרחקתי ממנו. ואיכשהו קרה שיצאתי עם בני הדודות שלי. יצאנו לרחוב מצאתי את עצמי ברחוב חשוך וראיתי מישהי קופצת מחלון על גג בית מתחת לחלון ויורדת זיהיתי אותה. קראתי בשמה ושאלתי עם זו היא ענתה כן ונישקה בלחי אחת בני דודות שלי. הבחורה הזו למדה איתי בתיכון בשכבה. התרחקנו מהשכונה ואז בנות שלי אחלו לרדת על אדם נכה. כעסתי עליהן ואמרתי שזה לא יפה לעשות דברים כאלה. אז נכנסתי איתם לאיזה מרכז קניות הייתי ליד מחלקת איפור איתם בחנתי אותו. ואז נשמע ריב עם מישהו שקילל אדם זקן זה עיצבן אותי רצתי לכניסה נעמדתי מול אותו האדם. ניסיתי לעצור את הריב ראיתי מול עיני זקנות נכות אמרתי לאדם מולי שאין לו זכות לשפוט אנשים או לקלל אותם. ככל שניסיתי לדבר הרגשתי האוויר אזל ממני ניסיתי להגיד משהו כאילו מישהו סתם לי את הפה. זו לא פעם ראשונה שזה קורה לי בחלומות. נלחמתי בזה ואמרתי בקושי כי כאלה החיים החיים עושים את האדם משהו אסור לשפוט אותו ניסיתי להגיד דברי נסתמו באמצע. ראיתי את עצמי במיטה בחדר שלי המוכר בבית האמיתי שלי וראיתי על התקרה משהו נרשם ושם ה׳ כפי שבתורה שמו המלא. חלוני היה פתוח בחלום ושרשרת פעמונים פרצה אל חדרי פעמיים והן בצורת עין השמש זרחה ראיתי את הרשת פתוחה. התעוררתי מבולבלת וקצת מפוחדת רבי מה משמעות החלום זה לא נותן לי מנוחה.

תשובה

שלום וברכה

אין חלום בלא דברים בטלים. אולם באופן כללי החלום מרמז על כך שהקב"ה /שומר עלייך בזכות צניעותך ואת זוכה להמתיק את הדינים מעם ישראל.