לפי ההלכה, מי צודק? ראובן או שמעון

  • י' טבת התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב, אני מפקד בצה"ל , ושני חיילים שלי באו אליי בשאלה מסויימת, והייתי רוצה לדעת מה ההלכה אומרת לגבי אותה שאלה. אנסה לנסח זאת בדרך הטובה ביותר. ראובן ושמעון התערבו. ראובן אמר ששמעון לא יכול לסיים להעביר את החבילה מצד א' לצד ב' בתוך 10 דק'. ולעומת זאת שמעון אמר שהוא כן יכול. ראובן ושמעון התערבו שהמפסיד יצטרך לשלם סכום כסף מסויים. ההתערבות התחילה ולבסוף שמעון הצליח להעביר את החבילה תוך 8 דק'. שמעון שמח כי הוא ניצח את ראובן, אך שהוא בא לדרוש את הכסף ראובן טען שההתערבות הייתה ש"שמעון כן יכול להעביר את החבילה". ככה שהייתה תקלה לגבי ההבנה של ההתערבות. אז מצידו של ראובן, ראובן ניצח. ומצדו של שמעון, שמעון ניצח. אז מי כן צריך לקבל את הכסף? האם אפשר מקורות? תודה רבה לכבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

עצם ההתערבות אם צריך לשלם עליה היא במחלוקת שנויה.

אולם בכל מקרה אף אם זה מחייב כאן שיש ויכוח ואל יודעים בדיוק מה סיכמו ביניהם בוודאי פטורים כי המוציא מחבירו עליו הראיה ומאחר ואין עדים שראו מה שסיכמו ביניהם אין משלמים.